Bitcoin

NYDIG: Bitcoin se letos zpřístupní stovkám amerických bank a jejich klientům

Sdílej

Banky v USA budou mít příležitost operovat s Bitcoinem a rozpoutat nevídanou bankovní akceptaci na úrovni klientských účtů. Uvedla to kryptoměnová custody společnost New York Digital Investment Group (NYDIG), která uzavřela partnerství s Fidelity National Information Services (FIS).

NYDIG chce přinést BTC do americkcýh bank

Pokud jde o akceptaci hlavní kryptoměny v USA, možná jsme svědky dalšího pokroku. Společnosti New York Digital Investment Group a Fidelity National Information Services uvedly, že hlavním cílem jejich nového partnerství bude umožnit americkým bankám nabízet v blízké budoucnosti Bitcoin.

Již brzy tak podle obou společností budou americké banky skýtat možnost nakupovat, držet a prodávat BTC prostřednictvím svých stávajících účtů. NYDIG také dodal, že zahájí další služby, jako jsou úroky vyplácené v kryptoměně a nový typ bankovního účtu, který poskytuje dividendy v BTC.

Patrick Sells, vedoucí bankovních řešení NYDIG, uvedl, že uvedení do provozu bude velmi užitečné a přinese americkým obyvatelům pohodlí:

„To, co děláme, usnadňuje běžným Američanům a korporacím možnost nakupovat bitcoiny prostřednictvím jejich stávajících bankovních vztahů. Pokud používám svou mobilní aplikaci k provádění veškerého svého bankovnictví, mám nyní možnost nakupovat, prodávat a držet Bitcoin.“

Banky to udělají, protože to klienti chtějí

V tuto chvíli není uvedeno, zda již projekt funguje v praxi v některé z bank, ale v budoucnu mají NYDIG a FIS ambice přilákat stvoky bank v USA. Yan Zhao, prezident společnosti NYDIG, uvedl, že tento krok banky neudělají z nějakých sympatií ke kryptu, ale na základě poptávky klientů. Dále uvedl:

„Nejde jen o to, že si banky myslí, že jejich klienti chtějí Bitcoin, ale říkají: ‚Musíme to udělat, protože vidíme data.‘ Vidí vklady směřující do Coinbasí a Galaxií a Krakenů světa.“

Bitcoin a třetí strany

Satoshi Nakamoto vytvořil Bitcoin tak, že nepotřebuje žádné zprostředkovatele plateb ani finanční instituce, které by spravovaly prostředky uživatelů. Každý je schopen si s trochou snahy bezpečně uložit svůj SEED a mít tak kdykoli přístup ke svým privátním klíčům. Technologicky i uživatelsky je jeden z nejdůležitějších rozdílů mezi fiat měnou, byť v digitální podobě (CBDC

), a kryptoměnou.

Hodleři se řídí heslem „Not Your Keys, Not Your Coins,” tedy zjednodušeně platí, že kdo drží privátní klíče, ten je skutečným majitelem daných bitcoinů a kryptoměn. Nicméně z různých důvodů, ať už pohodlí či obavy o bezpečnost, jsou někteří noví investoři a instituce ochotni přenechat své kryptoměny ve správě nějaké finanční společnosti, jako je banka. Obrovský zájem o kryptoinvestice společnosti Paypal již ukázal, že tímto směrem kráčí řada nových kryptoinvestorů.

Rob Lee, vedoucí digitálního bankovnictví ve FIS, uvedl:

„Většina lidí nemůže investovat do věcí, do kterých mohou investovat institucionální investoři. S bitcoiny dostupnými prostřednictvím vaší banky, které lze zakoupit za pouhý 1 dolar, nyní máte atraktivní aktivum, které je k dispozici k vlastnictví komukoli v jakékoli výši. Myslíme si, že pro posílení ekonomiky je to obrovské.”

Závěr

Kryptoměnové custody služby (správa bitcoinového majetku) by se měly zpřístupnit velkému množství hlavních bank a jejich klientům. Rostoucí přijetí kryptoměn finančními institucemi je reakcí na rostoucí poptávku. Mezi banky, které se nedávno připojily do světa kryptoměn, patří například banka JP Morgan, která v dubnu vstoupila do rozjetého vlaku a odhalila plány nabízet aktivně řízený bitcoinový fond pro soukromé investory, byť její ředitel dříve nazýval Bitcoin podvodem.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More