aktuality

Sobotní Přehled Posledních Novinek (#SPPN16) – Bitcoin a Kryptoměny na Začátku?

Sdílej

Každý sobotní večer Hodler pořádá čtení posledních novinek a zpráv. Co si pro nás kryptosvět a kryptomarket připravili tentokrát? A co si myslíte o tomto: Jsou kryptoměny stále ještě na začátku?

Co to je?

NEWS jsou zajímavé aktuality a novinky zahuštěné do podoby krátkých článků. Účelem je nabídnout vám příjemný zážitek na našem webu. Můžete během několika minut denně sledovat aktuální dění v kryptosvětě. News na Hodlerovi jsou trochu jako jízda metrem. Zatímco ostatní čekají na červenou, vy už dávno znáte všechny podstatné informace.

Můžete využít web odběr kliknutím na zvoneček a mít o každé novince ihned info. Dále jsme zařadili SPPN. Středeční, resp sobotní, přehled posledních NEWS vychází i pro ty z vás, kteří z jakéhokoli důvodu odběr zapínat nechtějí, nebo si prostě rádi přečtou souhrn aktualit posledních dní.

SPPN

Předsedkyně MMF Christine Lagardeová by mohla nahradit současného prezidenta ECB Draghiho od 1. listopadu. Ve svém prohlášení v souvislosti s kryptoměnami a souvisejícím ekonomickým sektorem uvedla, že „musí být [ECB a další regulační orgány] otevřeny příležitostem, které poskytuje změna.”

“Quantum-Resistant Krypto” údajně vyvíjí americká bezpečnostní agentura NSA. O bezpečnost a zachování pralesů se snaží starat nadace Rainforest Foundation US. Ta volá hodlery kryptoměn o pomoc a nabízí nám možnost přispět na záchranu Amazonie v kryptoměně.

Podvodníci stále hledají způsoby, jak okrádat kryptokomunitu. O tom se přesvědčila kryptopeněženka ZenGo. Její tým s překvapením zjistil, že 4 z 5 nejyvšších výsledků vyhledávání pro dotaz “Bitcoin QR generator” (Generátor QR Kódů) na Google jsou scamy, které vám dají podvodný QR kód.

Tether má v plánu vydat 2 nové stablecoiny. Jeden má být podložen čínským juanem, což zřejmě ocení číňané. Ten druhý je pro nás zajímavější, protože má být podložen košem komodit vč. zlata. Mezitím však Paxos spustil pravděpodobně první tokenizované zlato – Pax Gold (PAXG).

Je Bitcoin na začátku?

Dovolte nám opět menší vsuvku. Každý díl SPPN se snažíme obohatit otázkou k zamyšlení či diskuzi. Ani dnes tomu nebude jinak. Máme tady jak věříme velmi zajímavé téma k úvahám. Jak to vidíte, stále se domníváte, že jsou kryptoměny na začátku? Často se užívá termín “v plenkách”. Je tedy Bitcoin stále ještě v plenkách? Dejte nám prosím vědět do komentářů nebo třeba na Facebooku, co si o tom myslíte.

Ale vraťme se ke čtení novinek. Novinky z kryptosvěta se někdy jen hrnou. Proto jsme vydali jeden zahuštěný článek, kde se dočtete, že Apple Pay pochválil kryptoměny, o BUSD od Binance, co řekl JPMorgan o stablecoinech a jaký token vydal jeden z elitních fotbalových klubů – Atlético Madrid.

Bakkt se připravuje na blížící se termín spuštění své platformy. Již otevřel své skladiště bitcoinů a LedgerX tak zřejmě první fyzicky vypořádávané futures na Bitcoin neotevře. Díky povolení CFTC to pravděpodobně bude již 23. září právě Bakkt od ICE. Také Telegram dokončuje, a sice Telegram Open Network (TON). Blockchainový projekt, jehož součástí je kryptoměna (token) GRAM. Menšího odkladu se pak dočkal 8. hard fork sítě Ethereum s názvem “Istanbul”. Testnet by měl být spuštěn 2. října, namísto původně avizovaného září.

Linky na jednotlivé články (NEWS:)

Christine Lagardeová, předsedkyně MMF, Vyzývá EU k Regulační Podpoře Kryptosektoru

NSA, Americká Bezpečnostní Agentura, Údajně Vyvíjí “Quantum-Resistant Krypto”

„Hodleři, Amazonie Vás Potřebuje!” Volá Nadace Rainforest Foundation US (#CryptoFireFighter)

4 z 5 Generátorů QR Kódů Prezentovaných Vyhledávačem Google jsou Podvody

Tether Plánuje 2 Nové Stablecoiny – Podložené Čínským Juanem a Košem Komodit

Další Novinky z Kryptosvěta – BUSD, New York, Binance, JPMorgan, Apple, Atlético Madrid

Bakkt už Otevřel Skladiště Bitcoinu – Termín Spuštění se Blíží

Telegram Open Network (TON) Dokončuje Přípravu Blockchainového Projektu Telegramu

“Istanbul” Ethereum Fork Testnet Již Brzy, Paxos Vytvořil Kryptoměnu Krytou Uncí Zlata – Pax Gold (PAXG)

Kryptomarket

Poslední dobou se na kryptomarketu stále větší pozornost věnuje dominanci Bitcoinu. A není se čemu divit, ta se totiž nedávno přehoupla již lehce nad 70 %. Výstražná světla tak výhružně blikají nad trhem altcoinů. Bitcoin v dosavadní části druhé půle tohoto týdne nejprve stagnoval okolo 10 500 $. Následně se pokusil o průraz nad 11 000 USD / BTC, avšak neúspěšně. Následoval prudký pád směrem k cca 10 300 $. Altcoiny to odnesly dalším oslabením a dominance BTC se krátkodobě vyšplhala nad 71 %. Během dnešního odpoledne a večera však nabraly sílu a svým růstem snížily dominanci Bitcoinu na aktuálních 70,3 %. Zajímavé je, že se dnes altcoinům (vč. ETH, LTC či XRP) podařil krátkodobý pohyb UP, zatímco BTC se držel na stejných hodnotách. Že by první slaboučký náznak konce bitcoinové sezóny? Uvidíme…

Závěr – Jsme na začátku?

Dejte nám vědět do komentářů, co si myslíte o tom, zda jsme stále ještě na začátku. Bitcoin existuje přes 10 let. Máme zde spostu náznaků akceptace kryptoměn, avšak mnoho z nich ještě není se svým projektem ani zdaleka u konce. Přesto, je možné ještě říct, že je Bitcoin v plenkách? V 10 letech by již měl mít plenky dávno za sebou, nebo je to jinak? Jako hodleři věříme v růst, zatímco traderům je to jedno. My si tedy musíme položit také otázku, jak velký růst celého kryptoměnového ekosystému nás ještě čeká?

 

-Kytka (fb stránka; decentralizované platformy: Steemit, Publish0x)

KryptoHodler.cz je nezávislý český web pro komunitu nadšenců a dlouhodobých investorů do kryptoměn. Zapni si zvoneček, sleduj nás na Facebooku a přidej se do naší free HODL skupiny. Získáš tak info o každém novém článku a řadu dalších užitečných odkazů a informací, které ti pomohou ve tvém úsilí.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More