Krypto Zprávy

Bronzová socha Satoshi Nakamota v Budapešti; Musk to udělal zase; Google ruší zákaz reklam pro americké kryptoburzy: Příběhy týdne

Sdílej

Budapešť postaví bronzovou sochu v životní velikosti zobrazující tvůrce Bitcoinu Satoshi Nakamota. Google zrušil téměř tři roky staré zásady zakazující směnárnám kryptoměn používat jejich reklamní služby. Musk opět manipuloval kryptotrh, kdy skončí jeho vliv? Jsou tady Příběhy týdne, tedy hlavní zprávy z kryptosvěta.

Bronzová socha Satoshi Nakamota v Budapešti

Anonymní tvůrce Bitcoinu Satoshi Nakamoto se dočká významné pocty. Bude vyobrazen na bronzové soše v životní velikosti v Budapešti, hlavním městě Maďarska. Tvář má reflexní povrch, který symbolizuje neznámou identitu Satoshiho a každý se v ní může zrcadlit, což odráží myšlenku, že my všichni jsme Nakamoto. Socha bude stát v parku Graphisoft ve 3. budapešťském obvodu, který již má sochu zobrazující zakladatele Apple Steva Jobse v jeho ikonickém vzhledu džínů, roláku a tenisek.

Sochaři Réka Gergely a Tamás Gilly již představili původní plány zobrazující postavu s nevýraznou tváří zahalenou v bitcoinové mikině s kapucí. Socha byla financována čtyřmi organizacemi: Mr. Coin, Crypto Academy, Blockchain Hungary Association a Blockchain Budapest. Projekt inicioval krypto nadšenec András Györfi, který poznamenal pár slov k Bitcoinu, za který se Satoshi dočkal uznání:

Jedná se o efektivní, spravedlivou a transparentní databázi, která eliminuje nedůvěru mezi lidmi a může zlepšit svět v mnoha oblastech, od dodávek potravin až po dodávky pomoci.”

Návrh sochy Satoshi Nakamota v Budapešti (zdroj: Réka Gergely)

Musk to udělal zase!

Elon Musk opět zasáhl do trhu jediným tweetem. Dnes jsme byli svědky dalšího pokusu manipulovat či ovládat ceny Bitcoinu a dalších kryptoměn. Tweet generálního ředitele společnosti Tesla, který ukázal znak bitcoinu vedle emoji se zlomeným srdcem signalizujícím rozchod, by mohl být interpretován jako poměrně nejasný až trapný. Během několika minut však kryptotrh reagoval ponořením do červeného moře, přičemž téměř 100 miliard dolarů opustilo celkovou tržní kapitalizaci.

Mnoho pozorovatelů a řadových členů kryptokomunity je Muskovým vlivem znepokojeno. Mnozí však věří, že jeho vliv postupně slábne. Hlavní provozní ředitel platební sítě Mercuryo Greg Waisman poukázal na to, že poslední pokles nebyl tak silný, jako tomu bylo v minulosti.

„Do značné míry se bitcoinoví investoři učí ignorovat tweety od Elona Muska, což bylo evidentní, protože pokles cen nebyl tak velký, jak jsme viděli dříve. Bitcoinoví investoři se snaží udržet jednotnou frontu omezením toho, jak panicky prodávají. To je dobrý začátek pro bitcoiny.”

„Jak účastníci trhu získají další znalosti, naučí se zakládat svá rozhodnutí na vlivech, na kterých záleží nejvíce, jako jsou regionální předpisy,” dodal.

Elon Musk si našel novou hračku (zdroj: Cointelegraph)

Google ruší zákaz reklam pro americké kryptoburzy

Internetové monstrum Google ve středu překvapilo nečekaným krokem. Společnost totiž zrušila téměř tři roky staré zásady zakazující kryptoburzám používat jejich reklamní služby. Američtí fanoušci kryptoměn tak mohou být již brzy bombardováni reklamami.

„Od 3. srpna budou moci inzerenti, kteří nabízejí burzy a peněženky pro kryptoměny a cílí na Spojené státy, inzerovat tyto produkty a služby, pokud splní níže uvedené požadavky a budou certifikováni společností Google.”

K získání zmíněné certifikace společnosti Google je nutná registrace buď uFinCEN jako poskytovatel peněžních služeb a alespoň v jednom státě jako provozovatel finančních převodů,“ nebo „u federálního nebo státem pověřeného bankovního subjektu“

Nová politika však neotevře dveře drtivé většině kryptoměnových reklam, protože „reklamy na počáteční nabídky mincí, obchodní protokoly DeFi nebo jiná propagace nákupu, prodeje nebo obchodování s kryptoměnami nebo souvisejícími produkty“ zůsávají nadále zakázány. Na černé listině reklam jsou rovněž agregátory zpráv a grafů i „signály“ a analytické služby.

 

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More