Návody a recenze

Student z Chomutovské průmyslovky naprogramoval webovou aplikaci Hodlerio pro sledování portfolia

Sdílej

Dle slov svého tvůrce je Hodlerio webová aplikace pro hodlery. Tento nástroj pro sledování portfolia má na svědomí 17letý student z Chomutovské Střední průmyslové školy.

Hodlerio

Projekt vznikl pouze pro Bitcoin, ale Adam nedávno přidal podporu také pro některé další kryptoměny. Po navštívení stránky Hodlerio tak nyní zjistíte, že kromě BTC podporuje také Litecoin, Ethereum, Dogecoin a Dash. Design stránky je poměrně zdařilý a čistý, ale hlavní je samotná aplikace, na kterou se hned podíváme blíže. Ta se již podle autora dočkala některých aktualizací na odladění a další ji do budoucna čekají.

O autorovi

Adamovi je 17 let a studuje Střední průmyslovou školu v Chomutově. O sobě nám prozradil, že kromě programování, kde preferuje skriptovací programovací jazyk PHP, se věnuje také scénickému tanci. Kromě toho říká, že je již několik let poblázněný kryptoměnami a vším kolem toho.

„Určitě se chci kryptoměnám a programování věnovat dále a určitě to spojit v budoucnu zase nějakou aplikací,” dodává ohledně budoucích plánů.

Sledujete své portfolio?

„Jde sem vložit adresa peněženky a zůstatek se potom stahuje automaticky z blockchainu,” vysvětluje 17letý Adam mechanismus své aplikace. Jak už sám název napovídá, Hodlerio je aplikace určená pro hodlery. Pokud máte dostatečně pevné nervy na to, sledovat denně pohyby tržní hodnoty svého portfolia, může být právě Hodlerio zajímavý nástroj právě pro vás.

Na trhu sice existují i další konkurenční nástroje pro správu portfolia, ale třeba vám bude tento projekt vyhovovat. Případně otestováním aplikace podpoříte začínajícího programátora z České republiky v jeho prvním větším projektu.

„K vývoji této aplikace jsem se dostal kvůli mé vlastní potřebě podobné aplikace. Na trhu byla spousta aplikací pro Bitcoin investory, ale já jsem nepotřeboval všechny ty funkce pro lidi dělající krátkodobé investice, tak jsem si vytvořil úplně jednoduchou aplikaci, která mi ukazovala kolik držím a kolik jsem vydělal,” dodává Adam ohledně důvodů, proč Hodlerio původně vzniklo.

Registrace

Po registraci dostanete na výběr mezi přidáním vaší veřejné adresy, nebo můžete přidat zůstatky ručně. Následně si můžete zvolit burzu, ze které bude Hodlerio stahovat aktuální kurzy. Pokud jde o fiat měnu, ve které se bude hodnota vaší investice počítat, můžete volit mezi USD a EUR.

Přidání transakce

Aplikace nás párkrát „označila za robota,” ale následně se nám přece jen podařilo manuálně přidat testovací transakci. Díky tomu jsme mohli zjistit, jak vypadá přehled.

Co se týče výhod, autor Hodleria vyzdvihuje především jednoduchý design a funkci napojení na blockchain. Uvádí:

„Aplikaci jsem se snažil dělat tak, aby byla co nejjednodušší a byly v ní jen ty funkce, které hodler opravdu potřebuje. Po registraci se člověk dostane hned k přidání peněženky, má na výběr buď již výše zmíněnou virtuální peněženku, nebo peněženku reálnou, kdy se poté nemusí starat o zůstatek, který se stahuje automaticky.

Uživatel si poté přidá, za kolik ve fiat měně nakoupil, a může hodlovat! Hlavní výhodou této aplikace je asi právě ono možné napojení na blockchain, případně také upozornění po přihlášení, že se změnil zůstatek od minulé návštěvy, což člověku umožní přidání transakce jedním kliknutím, nebo může posloužit jako upozornění, že někdo manipuloval s našimi bitcoiny…”

Několik zajímavostí závěrem

Hodlerio se v budoucnu dočká více statistických údajů a měl by být k dispozici také výstup přehledu do PDF dokumentu. Aktuálně aplikaci používá přes 70 uživatelů a pro zajímavost nám Adam poskytl také obrázek, kde můžete vidět, jak Hodlerio vypadalo úplně na začátku.

Zajímalo nás, jak složité bylo pro studenta naprogramovat vlastní projekt v 16 letech. Adam, který aplikaci původně vytvořil pro vlastní potřebu, uvádí:

„…Kdyby šlo při programování všechno jako po másle, tak by to asi ani nebyla zábava. Řekl bych, že při vývoji jakékoliv aplikace je spousta errorů běžnou praxí a ani u Hodleria tomu nebylo jinak. Náročné to celkem bylo, hlavně proto, že jsem aplikaci programoval celou sám [kromě loga, které Adamovi udělal kamarád].”

Dejte nám vědět do komentářů, zda jste Hodlerio.cz vyzkoušeli a jak se vám líbí.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Solana meme coin Slothana získal v předprodeji 10 milionů dolarů, zbývá posledních 10 dní na nákup SLOTH před aidropem tokenů

Nový a vzrušující kryptoměnový projekt Slothana (SLOTH) běžící na platformě Solana, který je primárně určen…

20. 4. 2024

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More