kryptomarket

Propukla altcoinová sezóna! Mezitím si kurz BTC dává šlofíka

Sdílej

Při pohledu na kryptomarket dnešního rána vás napadne jediné – altcoinová sezóna je konečně tady! Hodleři, kteří mají ve svých portfoliích větší množství altcoinů, si po tvrdé zkoušce zaslouží alespoň jeden volný nádech, který jim trh dopřál právě dnes.

Bolestivé čekání

Po delší době se držitelé altcoinů mohou kochat pohledem na dvojciferné zisky. Ty jsou dnes ráno k vidění přinejmenším u poloviny kryptoměn z první stovky. Instituciální investoři hnali cenu BTC nahoru a drtivá většina altcoinů zůstala ukrutně pozadu. Řada z nich se ještě stále nevzpamatovala z dlouhodobého downtrendu, který začal v roce 2018. To jsou již takřka tři roky propadů, stagnací, krátkodobých oživení a dalších drtivých pádů.

Začátkem minulého roku to vypadalo, že přichází scénář Bitcoin roste – altcoiny rostou ještě více. To však trvalo jen poměrně krátce a od té doby si všichni pamatujeme jiný příběh. Zjednodušeně řečeno šlo o: Bitcoin roste – altcoiny padají. Bitcoin klesá – altcoiny pad ají. Bitcoin stojí? No a co!? – altcoiny

padají. Ukázalo se, že pokud na kryptotrhu někdy něco fungovalo jako uchovatel hodnoty, byl to zřejmě Bitcoin.

V září si cena Bitcoinu lehce ťukla na support v úrovni cca 10 tisíc dolarů. Necelé tři měsíce poté již k dosažení ATH chybí jen asi 10 %. Propady na altcoinech však byly mnohem krvavější a drtivá většina si v tuto chvíli může o ATH nechat jen zdát.

Altcoinová sezóna

Nevíme, jak dlouho potrvá. Altcoinová sezóna může skončit stejně rychle, jako začala, nebo může alespoň nějakou dobu pokračovat. Řada kryptoměn se nyní zvedá, zatímco si trh s Bitcoinem vydechuje po mocném růstu. Vydechnout si mohou také držitelé altcoinů. Alespoň jeden závan čerstvého větru do plachet tedy přišel. Ještě se uvidí, zda dosáhneme vysněných břehů, nebo se utopíme na širém moři.

Ethereum velmi silně tahá nahoru nadcházející spuštění ETH 2.0, plánované na začátek prosince, a za poslední měsíc si připsalo asi 50 % dolarové hodnoty. XRP se připojil v sobotu a od té doby vzrostl z 0,33 USD na 0,63 dolarů (40 % jen za posledních 24 hodin). Na jeho držitele čeká airdrop Spark tokenů. Také Bitcoin Cash od soboty roste, a to z 260 na 336 dolarů.

Dvojciferné zisky za posledních 24 hodin dále z top 100 kryptoměn zaznamenává Cardano, Bitcoin SV, Stellar (přes 50 %!), EOS, Tron, Tezos, NEM, NEO, Cosmos, VeChain, Iota, Uniswap, Zcash, ETC, REV, OMG, SNX, COMP, ONT, DOGE, ALGO, BAT, DGB, ZRX, QTUM, ZIL, ICX, NEAR, HEDG (77 %!), KNC, BTG, NANO (46 %!), BAND, STX, ZB, SC, SNT, ENJ, ZEN (38 %!), EGLD, RVN, MONA (30 %), BCD, OXT a SOL.

V podstatě by bylo snazší vyjmenovat, které z top 100 kryptoměn za posledních 24 hodin zaznamenaly nižší růst, než o 10 %. Těch, které padaly, pak bylo jen asi 11, z toho přibližně polovina stablecoiny.

TIP: Burza Binance podala žalobu na Forbes za „falešný a zavádějící“ článek

Závěr

Během bezmála zdvojnásobení ceny BTC od září do listopadu 2020 stoupla dominance BTC přibližně o 8 %. Po otestování cca 65 % se nyní podíl Bitcoinu z celkového kryptotrhu rychle blíží zpět k 60 procentům. Podílům kapitalizací jednotlivých altcoinů i jejich celkovému součtu v posledních dnech rapidně stoupá vítr do plachet, což je známkou altcoinové sezóny.

V tuto chvíli je to období, které trvá několik dní, a pokud bude pokračovat, může se hodnota altcoinů vyjádřená v BTC nadále zvedat. Vzhledem k tomu, že k tomu dochází při nečinnosti BTC, může být altcoinová sezóna potenciálně ukončena s prvním prudkým pohybem Bitcoinu.

Disclaimer
KryptoHodler poskytuje edukativní, vzdělávací a zpravodajský obsah. Neprodáváme žádné analýzy, ani nenabízíme investiční rady. Investice v kryptosvětě jsou spojeny se zvýšenou mírou rizika. Za své investice zodpovídá každý sám, proto doporučujeme provést vlastní průzkum.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More